Pasta z AWOKADO... zawsze smakuje!



Wszyscy wiemy, że awokado to bardzo cenny owoc ze względu na swoje dobroczynne właściwości.
Zdrowy tłuszcz, likopen, potas, witaminy z grupy B, C, E, A, luteina wspomagają nasz organizm w walce z wolnymi rodnikami, dodatkowo obniżają poziom złego cholesterolu, regulują ciśnienie krwi, korzystanie wpływają na układ nerwowy.
To kaloryczny owoc z uwagi na zawarty w nim tłuszcz, ale nienasycone kwasy tłuszczowe omega - 3 są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. 

Jak jeść to zielone cudo?
Czekamy, aż będzie miękkie (dojrzałe), żeby szybciej dojrzało należy je umieścić w koszyku z innymi owocami.

Fajnie smakuje z twarożkiem:
150 g twarożku,
1 dojrzałe awokado,
blendujemy,
dodajemy kilka orzechów włoskich,
skrapiamy cytryną,
możemy lekko posolić do smaku,
i gotowe!

Całość 418 kcal/ B23g/T29g/W13g
(2 porcje)

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty